Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:25'te güncellendi)

ABD hisseleri, fabrika siparişlerinin Mayıs ayında yükselmesi ve Fed New York Başkanı William C. Dudley'in gerektiği takdirde tahvil alımlarına devam edileceğini açıklamasıyla, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün yaşadığı yükselişin ardından bugün de yükseliyor.

JPMorgan Chase & Co., analist beklentilerinin yükseltilmesi ile finans şirketlerindeki yükselişe öncülük etti. Ford Motor Co. ve Abercrombie & Fitch Co. Haziran satışlarından gelen iyimserlikle yüzde 2.7'nin üzerinde değer kazandılar. Zynga Inc., yeni CEO'sunu açıklamasıyla ilk işlemlerde yüzde 6.7 yükseldi. DaVita HealthCare Partners Inc., hükümetin dializ merkezlerine ayırdığı bütçeyi kısması sonrasında yine ilk işlemlerde yüzde 5.2 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 13:13'te 1,619.36 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 25.77 puan, yani yüzde 0.2 artışla 15,000.73 puana geldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 9.5 aşağısında seyretti.

Federated Investors şef hisse stratejisti Philip Orlando, "Bugün bir başka iyi veri gördük. Yatırımcılar bunun imalat için bir taban nokta olabileceğini ve bundan sonra yılın ikinci yarısında daha da iyi rakamlar görebileceğimizi düşünüyorlar" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceği sinyalini verdiği 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 2.7 gerilemiş durumda. Endeks dün, Haziran ayında imalatın beklenenden hızlı büyüdüğü ve inşaat sektörü harcamalarının arttığını gösteren verilerin ardından yüzde 0.5'lik tırmanış gerçekleştirirken, bu yılın kazancı yüzde 13 ile 1998'deki yüzde 17'lik rallinin ardından en yüksek seviyede.

(21:25'te güncellendi)