Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Obama Yönetimi Salı günü, 2015'e kadar işverenlerin, çalışanlarına sağlık sigortası yapma zorunluluğu istenmeyeceğini söyleyerek, ABD Başkanı'nın sağlık reformundaki kilit koşullardan birini bir yıl süreyle ertelemiş oldu.

Obamacare'in zamanında uygulamaya konulup konulmamasına dair yeni soruların ortaya atılmasına neden olan erteleme, şirketler ve lobicilerin yüzde 50 ve üzeri çalışma saatine sahip çalışanlardaki raporlama zorunluluklara yönelik şikayetlerinin ardından geldi.

Hasta Koruma ve Bütçeye Uygun Sağlık Yasası, şirketlerin 1 Ocak'a kadar sağlık sigortası olmayan her tam zamanlı çalışanı için IRS'e 2,000 dolar ödemesini öngörüyordu.

Ertelemenin her iki hedefi de tutturmaya göre belirlendiğini söyleyen Hazine Bakanlığı sekreter yardımcısı Mark Mazur, "Bu adım bize yasaya uygun yeni raporlama ihtiyaçlarını basitleştirecek yolları düşünmemize izin verecek. İkinci olarak bu durum, bir yandan işverenler sağlık sigortasını daha ekonomik ve ulaşılabilir olması yolunda ilerlerken, diğer tarafta sağlık sigortaları ve raporlama sistemlerini adapte olmak için gereken zamanı sağlayacak" yorumunda bulundu.