Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarımdışı istihdam, ekonomistlerin beklentisinin üzerinde gelmesinin ardından Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bu yıl tahvil alımlarını azaltmaya başlanmasına yönelik planını devam ettirmesi için artık daha fazla nedeni var.

Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) yönetim kurulu başkan yardımcısı Tony Crescenzi, bu rakamların Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya planını desteklediğini söyledi.

Goldman Sachs Group Inc. ve JP Morgan Chase&Co.'nun ekonomistleri, Çalışma Bakanlığı'nın Haziran'da tarımdışı istihdamın 195,000 kişi arttığını açıklamasının ardından Fed Açık Piyasa Komitesi'nin beklenenden daha erken çıkış yapmaya başlayacağını söyledi.

JP Morgan Chase'in baş ABD ekonomisti Michael Feroli, "Bugüne baktığımızda, tahvil alımlarının ilk olarak Aralık'ta azaltılmaya başlayacağı öngörümüz biraz arkada kalıyor. Bu nedenle beklentimizi Eylül olarak değiştiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in büyüme ve istihdamı desteklemeyi hedefleyen tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı tahminlerinin artmasıyla dolar ralli yaparken, ABD Hazine tahvilleri değer  kaybetti ve 10 yıllık hazine tahvilleri Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.