Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nin krizle mücadelede geçtiğimiz yılki ilerlemelerini öven Uluslararası Para Fonu (IMF), bölgenin büyüme ve istihdamı desteklemek için daha fazla adım atması gerektiğini belirtti.

IMF yeni raporunda "Geçtiğimiz yılki politika hamleleri şönemli kuyruk riskleri bertaraf etti ve finansal piyasalarda istikrar sağladı" ifadelerini kullandı.

Rapor, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın da Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına katıldığı Brüksel'de açıklandı.

İlerlemelere rağmen Euro Bölgesi'ndeki "merkezkaç kuvvetinin" güçlü olmaya devam ederek, büyümeyi aşağı çektiğini belirten IMF, "Finansal sektördeki sağlığın korunması ve bankacılık birliğinin tamamlanması için gereken politika hamlelerinin zaruri olduğunu" ve "Euro Bölgesi'ndeki büyümenin artırılması ve istihdam yaratımı için daha derin yapısal reform gereksiniminin devam ettiğini" söyledi.

IMF, özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın Doğrudan Parasal İşlemler (OMT) programı kanaloula finansal piyasalardaki sakinliğin korunmasına yardımcı olduğunu, buna da devam etmesi gerektiğini savundu.

Para politikasının tek başına bankalalrın bilanço tablolarındaki zayıflıkları gideremeyeceğini not düşen IMF, yine de bu politikaların, daha kapsamlı adımlar atılıncaya kadar kredilerdeki daha fazla sıkılaşmanın önlenmesi için gereken ekstra fonlamayı sağlayabileceğini ifade etti.

Fon, "talenin desteklenmesi için daha fazla parasal genişlemeye ihtiyaç olabileceğini" belirtti.