Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) Genel Müdürü Fadıl Demirel, "2014 yılının 6'ncı ayında 3 milyon ton üretim hedefliyoruz" dedi.

"Ray Profil Haddahanesi Tav Fırınında Yakıt Optimizasyonu Yapmak, Atık Isıdan Maksimum Yararlanmak Amacıyla Yeni Bir Reküperatör ile Ekonomizer Tasarımı ve Sisteme Entegrasyonunun Yapılması" projesinin kapanış toplantısı, Kardemir Toplantı Salonunda yapıldı.

Burada konuşan Demirel, KARDEMİR'in geçen yılki üretim kapasitesinin 1 milyon 500 bin ton olduğunu söyledi.

Bu rakamın şu anda 1 milyon 900 bin tona çıktığını dile getiren Demirel, "2014 yılının 6'ncı ayında 3 milyon ton üretim hedefliyoruz" diye konuştu.

Demirel, 3 milyon ton hedefine yüksek fırınların tamamlanmasıyla ulaşacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Siner fabrikamız, enerji santralimiz, 3 yüksek fırınımız gibi bir çok yeni yatırımımız var. Dünya'da 3 tane olan ve 4'üncüsü fabrikamıza olacak, 3'lü hadde teknolojisi kullanılacak, toleransı binde 0,5 olan ve paslanmaz da dahil her tip çeliği üretebilecek, şu anda ithalatı yapılan ve otomotiv sektöründe kullanılan 5 ve 100 milimetre arasındaki çeliklerin de haddeleneceği bir haddehaneyi yapıyoruz."

Demirel, KARDEMİR'in yaşadığı büyük değişimin içinde çevre yatırımlarının da olduğunu anlatarak, sadece atıklarla ilgili değil, gürültü ve görüntü kirlilikleri konusunda kendilerine yakışır bir gelişme yaşadıklarını kaydetti.

Kararabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da 6 yılık bir üniversite olmalarına rağmen Kardemir gibi 76 yıllık bir laboratuvara sahip olduklarını belirterek, bunu en iyi şekilde kullandıklarını belirtti.

Toplantının ardından projenin uygulandığı saha, basına gösterildi.