Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi veren Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu adına açıklamalarda bulunan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, amaçlarının 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmek olduğunu bildirerek, "Belki bedel beklentilerimizin biraz üzerinde oldu ama umut ediyorum ki bu önemli lokasyonla ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız" dedi.

İhalenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tamince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kendileri lehine karar vermesini umut ettiklerini söyledi.

Tamince, amaçlarının Türkiye'ye bir değer kazandırmak olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz ki dünyanın birçok gelişmiş ülkesine seyahat edildiğinde önemli projeleri size gitmeden anlatırlar. Biz de İstanbul'a böyle bir şey kazandırmak istiyoruz" dedi.

Turizmde önemli işler ortaya koyduklarına dikkati çeken Tamince, "Dünyanın değişik bölgelerinde yaptığımız eserler herkes tarafından biliniyor. Dünyanın en önemli şehri İstanbul'un tarihi yarımadası ile karşı karşıya belki de tarihin en değerli ticaret alanı içerisinde yer alan Golden Horn da denilen Haliç'te yapacağımız projeyi çok önemli bir vizyonla ülkeye kazandıracağız. Bölge tarihin adeta göbeğinde bir mekan. İstiyoruz ki insanlar çocuklarıma da torunlarıma da helal olsun, böyle güzel bir şey kazandırıldı İstanbul'a desinler" diye konuştu.

- 1 milyar liranın üzerinde yatırım-

Tamince, amaçlarının 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmek olduğunu bildirerek, "Belki bedel beklentilerimizin biraz üzerinde oldu ama umut ediyorum ki bu önemli lokasyonla ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız" ifadelerini kullandı.

Proje aşamasında tecrübeli insanları ve önemli markaları yanlarına alacaklarını vurgulayan Tamince, "İstanbul halkıyla ve şehirdeki önemli kurumlarla, İstanbul'daki doğal ve kültürel bağlılıklara sahip çıkan birimlerle mutlaka çok önemli istişareler edeceğiz ki bu İstanbulumuz için bir örnek teşkil etsin" değerlendirmesinde bulundu.

Tamince, bölgenin gelişmeye müsait olduğunu kaydederek, kendilerinin projeyi doğru geliştirmesi durumunda diğer alanların da ona göre yapılanacağına işaret etti.

Türkiye ve İstanbul'un bu gibi projelere layık olduğunun altını çizen Tamince, "Öyle önemli bir turizm projesi geliştirelim ki İstanbulumuza 1 milyon ilave turist gelmiş olsun. Bu konuda iddialıyız. Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır" dedi.

Tamince, inşaatın bugünkü şartlarda en az 1 milyar lira civarında olacağını anımsatarak, "Önümüzde 3-4 yıllık bir süreç var, bu süre içerisinde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Ödeme ise eşit taksitlerle gerçekleşecektir. Projede ekonominin şartlarına bağlı olarak yüzde 20-25 oranında öz sermaye kullanmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.