Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri sigorta şrketleri ve eletrik üreticilerinin öncülüğünde değer kaybetti; Topix Endeksi 2 haftanın en düşüğüne geriledi.

Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., kâr ve satış tahminlerini indirmesinin ardından yüzde 5.5 değer kaybetti. MS&AD Insurance Group Holdings Inc. yüzde 3.5 düşüşle sigorta şirketlerini aşağı taşıdı. Komatsu Ltd., sektör öncüsü Caterpillar Inc.'in kazanç tahminlerini indirmesi ve 3. çeyreğinde de analistlerin beklentilerinin altında kâr açıklamasının ardından yüzde 2.6 geriledi. Osaka'dak elektrik üreticisi Kansai Electric Power Co. yüzde 4 düştü.

Topix Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 1,210.52 puana geriledi. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 altında kaldı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 düşüşle 14,680.56 puana indi. her iki endeks de bu yıl yüzde 40'ın üzerinde kazançla Japonya'yı dünyanın en iyi performanslı hisse senedi piyasaları yaptı.

Piyasada yeni bir katalizin olmadığını söyleyen Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın stratejistlerinden Ayako Sera, piyasa oyuncularının Abe'nin mali stratejisinin işe yarayıp yaramayacağını merak ettiğini, Japon hisselerinin makul değerlendiğini dile getirdi.

Topix Endeksi 22 Mayıs'taki zirvesinden yüzde 18 düşmesinin ardından Abe'nin parlamentonun üst kanadında 21 Temmuz'da yapılan seçimlerin ardından reformları uygulayacağı iyimserliğiyle geri sıçradı. Endek son 5 haftada yüzde 15 yükselerek Nisan 2009'dan bu yana en büyük kazancına işaret etti.