Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:51'de güncellendi)

Avustralya doları, ülke merkez bankası başkanının düşük enflasyon nedeniyle faizlerin düşebileceğini ve para biriminin de daha fazla değer kaybedebileceğini söylemesinin ardından üç yılın en zayıf seviyesine geriledi.

Japonya'da sanayi üretiminde iki yılın en büyük düşüşünün yaşanması sonrasında yen, euro karşısında iki haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. Avustralya doları, merkez bankası başkanı Glenn Stevens'in gelecek haftaki toplantıda faizleri düşüreceği düşüncesinin artmasının ardından diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında değer kaybetti. Bloomberg Dolar Endeksi Fed Açık Piyasa Komitesi'nin iki gün sürecek toplantıya başlaması öncesinde büyük bir değişiklik yaşamadı. İsveç kronu ekonominin gerilediğini gösteren veriler sonrasında değer kaybetti.

Londra'da bulunan Standard Bank Plc'nin Group of 10 araştırma şefi Steven Barrow, "Stevens faiz oranının düşürülmesiyle ilgili konuşarak para biriminin hoşuna gitmeyecek şeyler söyledi. Konuşmanın tamamı oldukça olumsuzdu ve piyasa gelecek hafta faizlerin düşürülebilecek olması ihtimalini fiyatlıyor" yorumunu yaptı.

Avustralya doları yüzde 1 gerileyerek ABD doları karşısında New York saati ile 09:00'da 90.87 ABD senti olurken, 15 Temmuz'da 89.99 sent ile Eylül 2010'dan bu yana en zayıf seviyeyi görmüştü.

Barrow ayrıca, Avustralya dolarının bu hafta içerisinde 90 sentin aşağısına gerileyebileceği tahmininde bulundu.

Yen euro karşısında dün 129.59 yen seviyesine gerilemesinin ardından bugün büyük bir değişiklik yaşamayarak 129.91 yen oldu. Yen dolar karşısında ise yüzde 0.1 yükselerek 97.88 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 1.3275 dolar oldu.

(16:51'de güncellendi)