Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:35'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, şirket tahvil riskindeki düşüş ve petroldeki gerileme ile birlikte, yükselişini altıncı güne taşıyarak bu yılın en uzun süreli çıkış dönemini yaşadı. Yeni Zelanda doları, bir ihracatçının nakliyesi yapılan bazı süt ürünlerinin sağlığa zararlı madde içerebileceğini kaydetmesinin ardından düşerken, ABD'de süt vadeli kontratları yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saati ile 06:54'te, yüzde 0.3 yükselerek 305.08 puana çıktı. Endeks seans içinde yüzde 0.6 kadar yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin geçen hafta rekor seviyelere tırmanmasının ardından, yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterdi. Şirket tahvil riski son 10 haftanın en düşük seviyesine indi. Yen dolar karşısında yüzde 0.5 yükselerek 98.50 seviyesine çıktı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.1 düştü ve Yeni Zelanda doları 16 önemli para biriminin tümü karşısında en az yüzde 0.8 geriledi. Süt vadeli kontratları Chicago'da yüzde 2 yükseldi. Petrol yüzde 0.6 geriledi.

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü üretimi Temmuz ayında, ilk açıklanan rakama göre daha yavaş bir daralma gösterdi. ABD'de bugün açıklanacak olan hizmet sektörü göstergesinin geçen ay yükseliş göstermesi bekleniyor. Çin'de Temmuz ayı imalat sanayi dışı satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayından bu yana ilk kez yükseliş gösterirken, HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in bugün açıkladığı hizmet sektörü PMI verisi değişiklik göstermedi. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher bugün ABD ekonomisine ilişkin bir konuşma yapacak.

Royal London Asset Management Avrupa hisse senetleri müdürü Andrea Williams, "Nihayet ekonomik verilerde yukarı yönlü kıpırdanma görüyoruz," dedi ve "ABD'den halen güçlü veriler geliyor ve çekirdek Avrupa iyi gidiyor. Piyasanın değerlemesi halen destekleyici seviyelerde" değerlendirmesinde bulundu.

(15:35'te güncellendi)