Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu için geriye sayım sürerken, teknik adamlarda "yaprak dökümü" çok erken yaşanmaya başlandı.

Kulüpler sezon içinde birçok kez başvurdukları teknik adam değişiklikleri için bu kez Süper Lig'de sezonun resmen başlamasını bile beklemedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sırbistan'ın Vojvodina takımına 2-2'nin rövanşında sahasında 3-0 yenilerek kupaya erken veda eden Bursaspor, teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırdı.

Kaçan tur sonrası Karaman, henüz lig maçları başlamadan görevinden alındı. Yeşil-beyazlı kulüp yönetimi yeni teknik adam arayışlarına başladı.


- İlk değil

Süper Lig'de yakın geçmişte buna benzer bir durum 2011-2012 sezonunda yaşandı.

Söz konusu sezonda lig maçları henüz başlamadan, hazırlık döneminde 4 kulüp teknik direktörlerinde son dakika değişikliklerine gitmişti.

Futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında o dönem tutuklanan Bülent Uygun ile Eskişehirspor Kulübü yollarını ayırdı ve yerine daha önce Galatasaray'ı da çalıştıran Alman Michael Skibbe'yi getirdi. Beşiktaş'ta ise aynı soruşturmada o zaman tutuklanan Tayfur Havutçu'nun sözleşmesi feshedilmedi ancak dönene dek yerine vekalet etmesi için Portekizli Carlos Carvalhal göreve getirildi. Gençlerbirliği'nde Giray Bulak'ın yerine Fuat Çapa, Manisaspor'da ise Hikmet Karaman'ın yerine Kemal Özdeş son anda takımın başına geçti.


- Geçen sezon

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2012-2013 sezonunda 18 takım, 27 ayrı teknik direktörle maratonu tamamladı.

Ligde mücadele eden 18 kulüpten 10'u sezon içinde teknik direktörleriyle yollarını ayırdı. Kardemir Karabükspor ve Mersin İdmanyurdu, 34 haftalık maratonu üçer teknik adamla bitirdi.


- İstikrar yok

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna kulüpler ağırlıklı olarak teknik direktör değişikliği ile giriyor.

Hikmet Karaman'ın da gidişiyle, ligde bu sezon mücadele edecek 18 kulüpten 12'si geçen sezonu bitirdiği teknik adamlarla yolunu ayırdı, sadece 6 kulüp başarıyı eski teknik adamlarla arayacak.

Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Kasımpaşa, Kayserispor ve Torku Konyaspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Medical Park Antalyaspor, Sanica Boru Elazğıspor, Sivasspor ve Trabzonspor ise teknik adamlarını değiştirdi. Bursaspor da Hikmet Karaman'ın yerine yeni teknik adam arayışlarına başladı.