Advertisement
HABERLER ABONE OL

(17:10'da güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları Fed'in varlık alımlarını azaltacağı söylentileri ve Libya'nın kapalı olan bazı petrol işleme merkezlerini açmayı planlamasıyla bir haftadan fazla bir zamanın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

Petrol vadelileri yüzde 0.7'ye varan kayıplar yaşandı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Temmuz ayı toplantı tutanakları bugün açıklanacakken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 65'i Fed'in Eylül ayında varlık alımlarını azaltacağı tahmininde bulundu.

Viyana'da bulunan Raiffeisen Bank International analisti Hannes Loacker, "Son gelen haberler kısa vadede Libya'da petrol üretiminin yükselmesine neden olabilir. Her ne kadar bu ihtimalden uzak olsa da eğer Libya'da durumlar normale dönerse bu fiyatları düşürür" yorumunu yaptı.

Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 76 sent düşerek 104.35 dolara kadar gerilerken, Londra saatiyle 14:09'da 104.94 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 1 altında gerçekleşti. Eylül kontratı yüzde 2'lik kaybın ardından dün 104.96 dolardan kapandı.

Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 92 sent geriledi ve Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 109.23 dolardan işlem gördü. Avrupa ve ABD gösterge ham petrolleri arasındaki fark 4.87 dolar olarak gerçekleşti.

(17:10'da güncellendi)