Advertisement
HABERLER ABONE OL

(15:18'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de imalatın beklenmedik şekilde genişlemesi sonrasında yaklaşık iki haftanın en düşüğünden toparlandı.

Petrol vadelileri, Çin'de imalatın 11 ayın en düşüğünden toparlanarak yükseldiğini gösteren veriler sonrasında üç günlük düşüşü sonlandırarak yüzde 0.8 kadar yükseldi. ABD'de stoklar geçtiğimiz hafta 1.4 milyon dolara düştü. Libya'da güvenlik güçleri adına bir konuşmacı, yetkililerin petrol ihraç edilen limanlardaki protestoyu sonlandırmak amacıyla ikna çabaları içerisinde olduğunu ifade etti.

Oslo'da bulunan Nordea Bank AG analistlerinden Thina Saltvedt, Çin verilerinin oldukça olumlu olduğunu ve Çin'in emtia piyasaları için oldukça önemli bir konuma geleceğini belirtti.

Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 87 sent yükselerek 104.72 dolar olduktan sonra, New York Mercantile Exchange'de New York saatiyle 11:44'te 104.36 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 27 altında kaldı. Kontrat dün 1.26 dolar gerileyerek 103.85 dolardan kapandı ve 8 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanış seviyesini kaydetti.

Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1 sent düşerek ICE Futures Europe Borsasında 109.80 dolar oldu. WTI ve Brent petrollerin arasındaki fiyat farkı 5.45 dolara olurken, bu fark dün 5.96 dolar ile 26 Haziran'dan bu yana en geniş seviyede görüldü.

(15:18'de güncellendi)