Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:16'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Almanya'dan gelen verilerin imalat ve hizmet sektörlerinin genişlediğini göstermesi üzerine 3 haftanın en zayıf dik yükselişini kaydetti.

Royal Ahold NV ikinci çeyrek operasyon gelirinin analistlerin beklentilerini aştığını belirtmesi üzerine Mayıs 2009'dan bu yana en büyük rallisini gerçekleştirdi. IMI Plc yılın birinci yarısında vergi öncesi kârının analistlerin tahminlerini aştığını açıklamasıyla 1988 yılından bu yana en yüksek seviyeye sıçradı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 yükselerek günü 303.55 puandan kapatırken, değer kaybeden her hisseye karşılık beşten fazla hisse değer kazandı. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük seviyelerde tutacağını açıklaması ile bu yılın en düşük seviyesini kaydettiği 24 Haziran'dan bu yana yüzde 10 yükseldi.

Kopenhag'da bulunan PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Euro Bölgesi büyüme motoru görevini yerine getiriyor. Çin'den gelen iç rahatlatıcı verilerle beraber iyi PMI rakamları Avrupa hisselerini destekliyor" yorumunu yaptı.

Markit Economics tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya'da imalat sanayii satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında 50.7'den 52'ye yükseldi. Öte yandan Alman hizmet sektörü PMI seviyesi ise 51.3'ten 52.4'e tırmandı ve analistlerin tahmin medyanı yüzde 51.7'nin üzerinde gerçekleşti.

(19:16'da güncellendi)