Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Coca-Cola İçecek'in, proforma konsolide satış hacmi yüzde 18 artarak 517 milyon ünite kasaya ulaşırken, uluslararası pazarlardaki büyüme oranı yüzde 39 olarak gerçekleşti.

Coca-Cola İçecek'ten yapılan açıklamaya göre, 10 ülkede 23 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek 2013 ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin proforma konsolide satış hacmi yüzde 18 artarak 517 milyon ünite kasaya ulaşırken uluslararası pazarlardaki büyüme oranı yüzde 39 olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Damian Gammell, şirketin bu yılın ilk yarısında güçlü bir performans gösterdiğini belirterek, şirketin proforma konsolide satış hacminin yüzde 18 artışla 517 milyon ünite kasaya, proforma net satışlarının yüzde 20 artışla 2 milyar 491 milyon liraya, proforma FAVÖK'ün ise yüzde 26 artışla 437 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

Gammell, şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda tüm faaliyet coğrafyasında pazar uygulamalarını geliştirmeye ve paydaşları için değer yaratmaya devam ettiğini anlatarak, "Türkiye satış hacmi 2013'ün ilk yarısında yüzde 5 artarken, net satış geliri yüzde 11 arttı. Gazlı içecek kategorisini özellikle de Coca-Cola markasını büyütmeye odaklanmayı sürdüreceğiz. Daha fazla yerinde tüketim yaratma çabalarımız satış geliri büyümemizi desteklemeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Şirketin uluslararası operasyonlarında tüm önemli pazarlardaki uygulamaların geliştirilmesi ve başarılı promosyonlar sayesinde proforma satış hacminin yüzde 39, proforma net satışların ise yüzde 33 büyüme kaydettiğini belirten Gammell, şirketin faaliyet gösterdiği coğrafyadaki fırsatlardan yararlanmak için doğru konumda olduğunu ve yılın geri kalanında da iyi sonuçlar elde edeceğine olan inancının tam olduğunu kaydetti.

AA