Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan ve Arsenal'in Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup ettiği maç İngiliz basınında geniş yer buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Arsenal, Fenerbahçe eşleşmesini kontrol altına aldı" başlığıyla verdiği haberde, Londra ekibinin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta, zayıf rakibi karşısında oyunun kontrolünü ele geçirdiğini yazdı.

Ligin ilk haftasında Arsenal'in sahasında Aston Villa'ya 3-1 yenildiğini hatırlatan BBC, Fenerbahçe karşısında ilk yarının golsüz sona ermesinin takımda gerginliğe neden olduğu yorumunu yaptı. BBC, gelecek hafta Emirates Stadı'nda oynanacak rövanş mücadelesinde sarı-lacivertli ekibin süpriz yaparak turu geçecek skoru elde etmesi halinde, hakkında şike iddiaları nedeniyle yine de gruplara kalamayabileceğini vurguladı.

Maçın analizini "Fenerbahçe karşısında aldığı rahat galibiyetle Arsenal eleştirileri susturdu" başlığıyla veren Guardian gazetesi, Londra ekibinin sahanın bütün bölgelerinde çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu, orta sahada forma giyen Ramsey'in performansının göz doldurduğunu kaydetti. Tur için umutlu olan Fenerbahçe'nin yediği gollerden sonra sıkıntıya girdiğinin aktarıldığı yorumda, taraftarlar için "coşkulu" ve "acımasız" sıfatları kullanıldı.

The Daily Telegraph gazetesi, Arsenal'in turu geçmesi halinde menajer Arsene Wenger yönetiminde 16. kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini belirterek, Ramsey'in performansı için "olağanüstü" değerlendirmesinde bulundu. Gazete, Fenerbahçe'nin fiziksel olarak iyi, ancak teknik olarak sınırlı bir performans sahaya yansıttığını ileri sürdü.

Daily Mail gazetesi, haberi "Kriz mi? Ne krizi? Gibbs, Ramsey ve Giroud, Wenger'in yaralı askerlerine Avrupa'da kuvvet ilacı verdi" başlığıyla duyurdu. Fenerbahçe galibiyetinin "Arsene Wenger ruhunu canlandırdığını" kaydeden gazete, Koscielny'nin sakatlığına da değinerek Londra ekibinin İstanbul'dan "yaralı ayrıldığı" değerlendirmesinde bulundu.

Bütçesi olduğu halde transfer yapmadığı gerekçesiyle eleştirilen menajer Wenger'in Fenerbahçe galibiyetiyle zaman kazandığını ifade eden Independent, 3-0'lık skorun gelecek hafta oynanacak rövanş maçını formalite haline getirdiğini yazdı.

Times gazetesi, gollerden sonra sarı-lacivertli taraftarların sessizliğe bürünmesinin Wenger'e müzik gibi geldiği yorumunu yaptı ve süpriz olmazsa Londra ekibinin transfer sezonu kapanmadan gruplara kalarak 25 milyon sterlini kasasına koyacağını kaydetti.

Daily Mirror gazetesi, "Topçular, Şampiyonlar Ligi"nde gruplara kalmak için yol aldı" başlığıyla verdiği haberde, golcülerle ilgili sıkıntılara rağmen Wenger'in öğrencilerinin İstanbul'da kolay bir iş çıkardığı yorumunu yaptı.