Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, Fed'in önümüzdeki aydan itibaren tahvil alımlarını azaltabileceğini, ancak faizleri en azından 2016'ya kadar artırmayacağını öngördü.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre bir ekonomik konferansta konuşan El-Erian, federal hükümetin ekonomiyi destekleyici adımlar üzerine karar almayı  beceremediğini, bu nedenle de toparlanmanın devam etmesi Fed'in devrede olmak zorunda olduğunu söyledi.

El-Erian, bunun da merkez bankasının federal fonları en azından 2016'ya kadar yüzde 0-0.25 ile rekor düşükte tutacağı anlamına geldiğini belirtti.

Fed büyük ihtimalle hedef seviyeyi işsizlik oranı yüzde 6.5'a düşünceye kadar sürdüreceğini söylemişti. İşsizlik Temmuz'a yüzde 7.4'te seyrediyordu.

El-Erian, Fed'in yakın zamanda tahvil alımlarını azaltacağı söylentileriyle faizlerin artmasıyla bilrikte merkez bankasının artık genişlemeci tutumunun tutumunu koruyacağını vurgulayacak ileriye dönük rehberlik kullanması gerektiğini söyledi.

"Fed'in tahvil alımlarını azaltılmasından konuşmaya başladığı dakikada faizler arttı. Şu an piyasa Eylül gibi tahvil alımlarının azaltılmasını fiyatlamış durumda" diyen El-Erian, Fed'in daha önce denenmemiş deneysel politikalar uyguladığını belirtti.