Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından ihracatçıların primlenmesi üzerine Tokyo Borsası yükseldi; Topix Endeksi 3 gün devam eden düşüşünü sonlandırdı.

Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp., otomobil şirketleri ve elektronik üreticilerinin Topix Endeksi'ndeki yükselişe öncülük etmesiyle yüzde 3.3 değer kazandı. Metal kesim makinaları üreticisi Amada Co., Eylül sonuna kadar geçen 6 aylık oeprasyonel kârının yüzde 150 artacağı haberinin ardından yüzde 5.8 primlendi. Tokyo Electric Power Co., hükümetin uyarısının arsından yüzde 6 değer kaybetti.

Topix Endeksi dün 8 haftanın en düşüğünden kapanmasının ardından yüzde 2.3 kazançla 1,145.03 puana yükseldi. Endeksteki 33 sektörün tamamı artış kaydetti. Nikkei 225 Endeksi de yüzde 2.6 kazançla 13,709.05 puana çıktı.

Yenin, yatırımcıların risk iştahının açılmaya başladığını gösterdiğini, bunun da hisse senedi piyasalarındaki güven duygusunu desteklediğini belirten Shinkin Asset Management Co.'nun baş fon yöneticisi Naoki Fujiwara, "Fed tahvil alımlarını azaltmaya başlars, piyasalar bunu olumlu algılayacak. Japon hisseleri çok ucuz değil, ancak Nikkei 225 Endeksi'ndeki 13,000 seviyeleri iyi bir alım fiyatı" yorumunda bulundu.