Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, birinci el konut satışları verisinin Temmuz ayında hızlı bir düşüş göstermesinin ardından kazançlarını geri verirken, ABD tahvilleri değer kazandı. Gelişen piyasa hisse senetleri, son yedi günde ilk kez yukarı yönde hareket ederken, Hindistan rupisinden Brezilya realine, gelişen ülke para birimleri değer kazandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, seans başındaki kazançlarını geri verdi ve New York saati ile 10:18'de, yüzde 0.1'den az bir çıkış gerçekleştirdi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 yükselerek bu haftaki zararını yüzde 2.9'a daralttı. Hindistan para birimi rupi bir yılı aşkın sürenin en hızlı yükselişini gerçekleştirirken, Brezilya para birimi real son bir ayın en güçlü yükselişini yaptu ve Endonezya rupiahı dört yılın en düşük seviyesinden ralli yaptı. Altın yüzde 1.3 yükseldi.

ABD'de birinci el konut satışları Temmuz ayında üç yılı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve önceki ayki veri aşağı yönde revize edildi. Bu hareket, mortgage faizlerinina rtması ile birlikte, konut sektörünün çıkışına bir mola vermiş olabileceğini işaret ediyor. Hindistan'dan Endonezya'ya, gelişmekte olan ülkeler, finans piyasalarını destekleyici yönde adım atacaklarının işaretlerini verirken, Brezilya, Döviz swapları ve kredilerini içeren 60 milyar dolarlık bir müdahale programının duyurusunu yaptı. Fed yetkilileri bugün para politikasını tartışmak üzere Jackson Hole, Wyoming'de biraraya geliyor.

Cincinnati'de U.S. Bank Wealth Management kıdemli hisse senedi stratejisti Jim Russell, "Makro resim çok önemli," dedi ve "Bu haftasonundaki Jackson Hole toplantısı dikkatleri üzerinde topluyor, ancak bu toplantıdan önemli duyurular çıkmasını beklemiyoruz. Yatırımcılar piyasaların yükselen faizlere nasıl tepki göstereceğini ve bunun tüketiciler ve işletmelerin beklentileri üzerinde etkisinin ne olacağını anlamaya çalışıyor " değerlendirmesinde bulundu.

(17:50'de güncellendi)