Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Norveç temsilcisi Tromsö'ye 2-1 mağlup olarak, tur umutlarını İstanbul'daki rövanş mücadelesine bıraktı.

Alfheim Stadı'ndaki karşılaşmada Almeida'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ise kötü bir performans ortaya koyup 2 gol birden yedi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

"Kara Kartallar", 29 Ağustos Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak rövanş maçında rakibini 1-0 yenmesi durumunda turu geçecek ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazanacak.


- Norveç'te yine galip gelemedi

Avrupa kupaları tarihinde Norveç takımları karşısında galip gelemeyen Beşiktaş, bu geleneğini Tromsö deplasmanında da sürdürdü.

Daha önce 1995-96 sezonunda deplasmanda Rosenborg'a 3-0, 1998-99 sezonunda Valeranga'ya 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, 2004-05 sezonunda ise Bodo Glimt ile 1-1 berabere kalmıştı.

Norveç takımlarıyla 7. kez karşılaşan "Kara Kartallar", 3. yenilgisini aldı. Beşiktaş, diğer 4 maçın 2'sini kazanıp, 2'sinde ise berabere kalmıştı.


- Tromsö, Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ı da yendi

Tromsö, evinde Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ı da yenme başarısı gösterdi.

UEFA Kupası'nda 2005-2006 sezonunda Galatasaray ile eşleşen Norveç temsilcisi, Tromsö'deki ilk maçı 1-0 kazanmış, rövanşta da 1-1 berabere kalarak, Avrupa kupalarında tarihinin en önemli başarısına imza atmıştı.


- Almeida siftah yaptı

Maçın 9. dakikasında takımını öne geçiren Almeida, bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü attı.

Trabzonspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig maçında sonradan oyuna girip, gol atmayı başaramayan Almeida, bu sezonki ilk resmi golüne Tromsö karşılaşmasında imza atmış oldu.


Siyah-beyazlıların yeni transferi Michael Eneramo ise ikinci yarının son dakikalarında oyuna girerek, ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş forması giydi.