Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, banka ve emtia üreticilerinin değer kaybetmesiyle erken saatlerindeki kayıpları geri verdi ve düşüşe geçti.

Erken saatlerde yüzde 0.6'ya kadar artış kaydeden Çin'deki finansal hisseler göstergelerinden biri yüzde 2.3 düştü. China Merchants Bank Co., dünyanın en büyük 2. hisse satışında 34.8 milyar yuan artırmayı planladığını söylemesinin ardından yüzde 4.2 değer kaybetti. Ping An Bank Co. yüzde 4.2, PetroChina Co. da yüzde 1.4 düşüş kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.5 kayıpla 2,035.74 puana geriledi. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 15 üzerinde seyretti. Hang Seng China Enterprises Endeksi de yön değiştirerek yüzde 0.6 indi.

Ülkenin hisse senedi piyasası tam bir hafta önce Everbright Securities Co.'nun işlem hacimlerini yüzde 53 sıçratan ve Şanghay Bileşik Endeksi'nde Mart 2009'dan bu yana en büyük güniçi kazancını kaydettiren işlem hatasıyla sert düşüş kaydetmişti. Everbright Securities bugün yüzde 2.2 değer kaybederek, şirketin başkanının istifasının ardından 3 günlük kaybını yüzde 18'e genişletti.