Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:05'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri yükselerek son iki ayın en büyük haftalık düşüşünü azaltırken, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerin ekonomilerini desteklemek için adımlar atacaklarına işaret etmeleri ile gelişen ülke para birimleri toparlandı.

Güney Kore'nin en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Samsung Electronics Co., küresel ekonominin geliştiğini gösteren verilerin ardından teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etti. OAO Rosneft, CEO Igor Sechin'in hisse satın alması ile Moskova'da yüzde 2.2 yükseldi. Hindistan rupisi bir yılın en dik yükselişini kaydederken, Brezilya reali dolar karşısında 1.8 prim yaparak bir ayın en büyük kazancını sağladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 yükselerek Londra saati ile 13:50'de 930.66 puana tırmandı. Fed'in teşvikleri önümüzdeki ay azaltacağı spekülasyonu üzerine hisseler bu hafta yüzde 2.9 düşüş kaydetti. Hindistan merkez bankası dün, ülkenin ekonomik ve mali politikalarının ülkenin finansal istikrarını korumaya odaklanması gerekğini söyledi. Brezilya Merkez Bankası ise dün geç saatlerde yıl sonuna kadar her hafta 3 milyar dolarlık swap ve kredi marjı ihalesi düzenleyeceğini açıkladı.

Londra'da bulunan BNP Paribas SA gelişen piyasalar stratejisti Martial Godget, "Küresel piyasalar daha az olumsuz, tahvil alımlarının azaltılacağı hız gelişen piyasaların yönünü belirleyecek" yorumunu yaptı.

(18:05'te güncellendi)