Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD İşletme Ekonomisi Ulusal Birliği'nin Temmuz'da 220 ekonomistin katılımıyla yaptığı anket, ABD'nin 2020-2030 yılları arasındaki tahmini bütçe açığının, ülkenin karşısındaki en büyük mali sıkıntı olacağını gösterdi.

Anket, üyelerin önümüzdeki 20 yılda bütçe açıkları konusunda mevcut ya da 10 yıl içindeki bütçe açıklarından daha fazla endişe duyduğunu gösterdi. Anket katılımcılarının yüzde 43'ü 2020-2030 yılları arasındaki bütçe açıklarını en büyük mali sorun olarak görürken, yalnızca yüzde 37'sinin 10 yıl içindeki bütçe açıklarından endişelendiğine işaret etti.

Politika anketi, bu açıkların giderilmesi için en iyi yolun ne olduğu konusunda görüş birliği bulamadı.

NABE, ekonomistlerin yüzde 39'unun önümüzdeki onyıllarda Bütçe açığı/GSYH oranını aşağı çekmenin en iyi yolu olarak harcama kısıntıları ve gelir artışının bir karışımını gösterdiğini ortaya koydu.

Kuruluş, ekonomistlerin çoğunun Fed'in mevcut politikasını "aşağı yukarı" doğru bulmasıyla, para politikasında daha fazla uzlaşı olduğunu gösterdi.


Ankete katılan ekonomistlerin yüzde 39'u Fed'in bu yılın 4. çeyreğinde tahvil alımlarını azaltmasını beklerken, yüzde 7'lik bir kesim, alımların 2015 ya da sonrası bir tarihe kadar azaltılmayacağını öngörüyor.