Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Başkan Obama'nın kimyasal silah kullanmaktan Suriye hükümetini sorumlu tutacağını söylemesinin ardından New York Borsası satışa döndü; Standard&Poor's 500 Endeksi 2 gün süren kazançlarına ara verdi.

ABD'nin en büyük et işleyicisi tyson Foods Inc., Bank of America Corp.'un analistlerin, şirketin hisse notunu indirmesi sonrasında yüzde 7.3 değer kaybetti. En büyük mısır işleyicisi Archer-Daniels-Midland Co., Midwesr'teki sıcak ve kuru havanın, hasatları azaltmakla tehdit etmesi üzerine yüzde 4.9 düştü. Amgen Inc., kanser tedavisi geliştiricisi Onyx Pharmaceuticals Inc. ile 10.4 milyar dolarlık anlaşma yapmasının ardından Amgen Inc. yüzde 7.7 sıçradı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,656.78 puana gerileyerek, erken saatlerde yüzde 0.4'ü bulan kazançlarını sildi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.4 düşüşle 15,946.46 puana indi.

"Eğer bir çalkantı olacaksa ve eğer bir misilleme olacak ve Amerikan varlıklarını etkileyecekse, bu insanları korkutur" yorumunda bulunan NorthCoast Asset Management LLC'nin baş traderı Frank Ingarra, insanların risklerin bir kısmını geri aldığını söyledi.

Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın müttefik ve KOngre üyeleriyle görüştüğünü ve dünyanın en tehlikeli silahlarının kullanılmasından ötürü birilerinin hesap vermek zorunda olduğuna inandığını aktardı.