Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:55'te güncellendi)

Hisse senetleri, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'nin kimyasal silah kullanmasından dolayı hesap vermesi gerektiğini açıklamasının ardından düşüşünü ikinci güne taşırken, yen değer kazandı ve tahviller yükseldi. Türk Lirası ve Hindistan rupisi rekor seviyelere düşerken, petrol ve altın değer kazandı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.9 düşerek, New York saati ile 09:31'de, 367.59 puana inerken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.8 geriledi. Yen 31 önemli para biriminin tümü karşısında, en az yüzde 0.8 değer kazandı ve tahvilleri yükseldi. Dolar lira karşısında ilk kez 2 seviyesinin üzerine çıkarken, rupi dolar karşısında 66.19'a indi. Tayland hisse senetlerinin gösterge endeksi ayı piyasasına girmeye yönlendi. Batı Teksas petrolü, yüzde 2.6 yükselerek varil başına 108.65 dolara çıktı ve altın yüzde 0.9 değer kazanarak ons başına 1,417.78 dolara ulaştı.

Kerry, Başkan Barack Obama'nın, Suriye'nin insanlara yönelik kimyasal silah kullanmaktan dolayı hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü söylemesi, Orta Doğu'da artan tansiyondan dolayı petrol arzında aksaklıklar olabileceği endişelerini artırdı. Çin'de sanayi şirketlerinin karları Temmuz ayında sıçrama yaptı. Almanya'da bugün açıklanan Ifo iş dünyası güven endeksi Ağustos ayında da yükselerek, çıkışını dördüncü aya taşıdı. Öte yandan, bugün ABD'de konut ve Tüketici Güveni verileri açıklanacak.

Hong Kong'da J.P. Morgan Private Bank in Asia'dan Döviz ve emtia müdürü Erik Wytenus, Bloomberg Television'da Rishaad Salamat'ın sunduğu "On the Move" programına yaptığı değerlendirmede, "Arap Baharı'nın geçici bir durum olduğunu düşünenler için, durumun böyle olmadığı görülüyor," dedi ve "Kısa vadeli güvenli liman ve kaliteye kaçış alımları var. Gelişen piyasalar güçlü sermaye çıkışları tarafından cezalandırılıyor ve para birimlerini oldukça sert vuruyor" şeklinde görüş bildirdi.

(16:55'te güncellendi)