Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Özlem Dalga'nın Akıllı Para'da konuğu olan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, temettü ödemesine dair açıklamalarda bulundu.

Ciliv, temettü ödemesine ilişkin olarak, "İlk fırsatta temettüyü ödemeye başlamak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu "T40" hakkında da bilgi veren ciliv, yeni telefonu Eylül ayının sonunda piyasaya süreceklerini kaydetti. Ciliv, "Bu ürünle daha uygun fiyatta ama çok akıllı bir telefonla insanlarımız yeni mobilite teknolojilerinin avantajlarını yaşayavaklar" diye konuştu.

Ciliv ayrıca, Turkcell markasıyla piyasaya sürülen telefonlarla cari açığa 500 milyon TL katkı yaptıklarını söyledi.

İkinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren Ciliv, "Turkcell tarihinin rekoru olan 2 milyar 855 milyon liraya ulaştı, bu yüzde 11'lik bir büyüme, net kar da 556 milyon liralık bir rakama ulaştı. Türkiye'nin bu sene yüzde 3 ile yüzde 4 arasında büyüyeceğini düşünürsek Türkiye'nin ekonomik büyümesinin üzerinde bir büyüme yakaladık" dedi.

Turkcell'in 2020 Olimpiyatlarını destekleyen en büyük firmalardan biri olduğunu kaydeden Ciliv, "Türkiye gibi bir ülkenin bu olimpiyatlara ev sahipliğ yapmasının zamanı geldi. Bu da birçok gelişen ülkeye bence moral ve cesaret verecektir. Gerçekten kıtaları birleştiriyoruz, kültürleri de birleştiren bir olimpiyat olabilir. İstanbul'a yakışacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ciliv ek olarak, yönetim kurulu onayı olduğu takdirde hisse almayı düşünebileceklerini de sözlerine ekledi.

Açıklamalarla ilgili daha fazla detayı Özlem Dalga'nın yorum sayfasında bulabilirsiniz: