Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suriye'ye yapılması bilinen olası askeri müdahaleye ilişkin endişelerin tırmanmasıyla yen, dolar karşısındaki kazançlarına tutundu; Tokyo Borsası geriledi. Topix Endeksi 2 ayın en düşük seviyesinden kapanmaya hazırlanıyor.

Son mali yılda Ortadoğu'ya 32 milyar yenlik satış yapan Yokogawa Electric Corp. yüzde 4.3 değer kaybetti. Yenin, dün dolar karşısında 2.5 yılın en büyük sıçramasını yapmasının ardından otomobil üreticileri Topix Endeksi'nde en çok değer kaybeden grup oldu. Endeksteki 33 sektör grubunun hepsi düştü.

Topix Endeksi yüzde 2.5 kayıpla 1,105.76 puana geriledi. Sadece 57 hissenin değerlendiği endeks, 27 Haziran'dan bu yana en düşük kapanışına yöneldi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 2.3 kayıpla 13,227.45 puana indi; Osaka'da işlem gören vadeli kontratlar ise yüzde 2.3 düştü.

Yatırımcıların büyük kısmının yabancı olması ve risklerini azaltmalarından ötürü Japon hisselerinin taleplerinin düşeceği endişeleri olduğunu belirten Mizuho Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Seiichiro Iwamoto, "Japonya hâlen korktuğum kadar düşmedi ve dürüst olmak gerekirse, bundan çok rahatım. Bunu alım fırsatı olarak kullanırım" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks vadelilieri yüzde 0.1 tırmandı. S6P 500 Endeksi dün yüzde 1.6 ile 20 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. ABD, Fransa ve İngiltere, askeri müdahaleyi haklı çıkaracak yasal zemini hazırlıyor, askeri güçleri yerleştiriyor ve bölgedeki ortaklarını topluyor. Diğer taraftan İngiltere Başbakanı David Cameron, henüz bir kararın alınmadığını aktardı.