Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edildiği cezayı onadı.

CAS, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulunun verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili başvuruyu reddettiğini belirterek, durumun aciliyeti nedeniyle de kararın gerekçelerini ayrıntılı olarak en kısa sürede açıklayacağını duyurdu.

Fenerbahçe Kulübü, 21-22 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Lozan kentindeki CAS'ta savunma yapmıştı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa kupalarındaki yolcuğuna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edip etmeyeceğine yarın karar verecek.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "UEFA, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe'ye verilen cezayı onama kararını memnuniyetle karşılamıştır. UEFA Acil Durum Heyeti, söz konusu kararın, Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden men edilip edilmeyeceğiyle ilgili sonuçlarına ilişkin bir karar vermek üzere yarın öğleden sonra toplanacaktır" denildi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi Türker Arslan, CAS'ın, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme kararını onamasının ardından yaşanacak süreçle ilgili, "UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kendi kararlarına uyumlu kararlar almasını isteyebilir" dedi.

CAS kararının ardından gelinen süreç ve bundan sonrasıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Arslan, şunları söyledi:

"Daha önceki açıklamalarımda da Türkiye Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın verdiği kararlara uyumlu kararlar alması gerekeceğini söylemiştim. TFF artık UEFA'nın verdiği bu kararın tersinde almış olduğu kararlarla bu işi çözmüş olamaz. Mutlaka uyumlu olmalı. UEFA, TFF'den, kendi kararlarına uyumlu kararlar almasını isteyebilir, bu yönde talebi olabilir. UEFA'nın kararına uyumlu hareket etmek zorundasınız. Eğer böyle bir talep olursa soruşturma açılır, disiplin ve tahkim aşaması yeniden başlar."

Bu noktaya gelineceğinin başından belli olduğunu savunan Arslan, "Maalesef üzücü bir sonuç ama başka yapacak bir şey yok. Bu nokta belliydi. Bu sonucu 1,5 sene evvel söyledim. Tabii ki Fenerbahçe Kulübü de burada yasal hakkını sonuna kadar kullandı" ifadelerini kullandı.