Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in hiçbir politika kararına karşı çıkmamış olan San Francisco Fed Başkanı John Williams, tahvil alımlarının azaltılması sürecinde, küresel çapta koordinasyonlu bir iletişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

İsveç'in Göteburg kentinde bir panelde konuşan Williams, "Ekonomiyi yeniden maksimum istihdam ve yüzde 2'ye yakın enflasyon hedefine ulaştırmaya odaklanmalıyız" dedi.

Aynı zamanda dünya genelinde, ABD'nin para politikasını anlaşılır hâle getirmek için diğer merkez bankalarıyla etkin bir şekilde iletişim kurulması gerektiğini savunan Williams, "Bu, piyasalarda büyük çalkantıların olmasını önlemeye bir miktar yardımcı olabilir1 dedi.

ABD'nin 10 yıllık tahvillerinin faizi geçtiğimiz hafta Fed'in yakında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonu üzerine yüzde 2.93'ten 2 yılın zirvesini kaydetti. Politika yapıcılar istihdam piyasasında ciddi ilerleme kaydedilinceye kadar tahvil alımlarının alınacağını söylemişti. Fed Açık Piyasa Komitesi 17-18 Eylül'de bir araya gelecek.