Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu'nca verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onanması sonrası, hukuki sürecin İsviçre Federal Mahkemesi'nde sürdürüleceğini duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, uzun süredir ciddi bir hukuk mücadelesi verildiği kaydedilerek, "Bu mücadelemiz, ulusal ve uluslararası platformlarda tüm yoğunluğu ile devam etmektedir. CAS kararına dair İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulacak ve hukuki sürecin tüm gerekleri yerine getirilecektir" denildi.

Her platformda hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürme konusundaki kararlılığın tam olduğu vurgulanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte; Fenerbahçe hakkında henüz hiçbir yargı kararı yokken, UEFA ile Fenerbahçe'nin alması gereken cezaların pazarlığının yapıldığı bir sistemde hukuk mücadelesi vermek ve iç hukukumuzdaki 'Fenerbahçe'ye özel' uygulamalara karşı haklı kazanımlar elde etmek hiç kolay olmayacaktır. Ancak unutulan, büyük Fenerbahçe taraftarı varken, Fenerbahçe'nin asla yalnız kılınamayacağı gerçeğidir. Aslolan Fenerbahçe'nin menfaatleridir ve bu öncelik tahtında yönetim kurulumuz tarafından kulübümüzün geleceğine dair verilecek kararlar ile yol haritası, 29 Ağustos Perşembe günü (yarın) yapılacak toplantıda belirlenecek, alınacak kararlar camiamız ile paylaşılacaktır.

Son olarak, herkes bilmelidir ki söz konusu Fenerbahçe olduğunda kendi kararlarının arkasında duramayanlar, bundan böyle Fenerbahçe'nin alacağı kararlara tabi olacaklardır."

AA