Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Almanya'nın ekonomik casusluktan kaynaklanan yıllık zararın 50 milyar euro olduğunu açıkladı.

Friedrich, düzenlenen ekonomi toplantısında yaptığı açıklamada, Alman şirketlerinde ''düşünce hammaddesini'' çalmak için büyük çabaların olduğunu, birçok şirketin buna karşı çok kötü donatıldığını ifade etti.

Toplantıda, Almanya Hükümeti, ülkenin iç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Dairesi ve işadamları birliklerinin, casus saldırılarına karşı ulusal korumaya ilişkin tasarı konusunda anlaştığı belirtildi.

Yapılan ortak açıklamada, ekonomik suç tehlikesinin hala küçümsendiği, özellikle orta ölçekli şirketlerin daha duyarlı hale getirilmesi gerektiği kaydedildi.

Ekonomik casusluğa karşı ortak internet platformunun oluşturacağı ve İçişleri Bakanlığında ekonomi koruma sorumlusunun tedbirleri koordine edeceği ifade edilen açıklamada, şirketlerin, "internet üzerinden gelen saldırıları güvenlik birimlerine bildirilmesi" önerisi şirket temsilcileri tarafından reddedildi.

Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen ise Alman şirketlerine ve araştırma kurumlarına en fazla saldırının Rusya ve Çin'den geldiğini belirterek, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA dinleme skandalı çerçevesinde ABD ve İngiltere istihbaratının Almanya'da ekonomik casusluk yaptıkları yönünde herhangi bir bilginin olmadığını kaydetti.

AA