Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'da şirket yatırımları geçtiğimiz çeyrekte maden harcamalarındaki artışın, imalattaki düşüşü  dengelemesiyle yükseldi.

Resmi İstatistik Bürosu'nun verilerine göre sermaye harcamaları ikinci çeyrekte, bir öncekinden yüzde 4 artış kaydetti. Sermaye harcamaları ilk çeyrekte yüzde 4.1 düşmüştü. Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin medyan tahmini sermaye harcamalarında bir değişikliğin olmayacağı yönündeydi.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens ve ekibi, maden yatırımlarının azalmasıyla, konut inşaatları gibi sektörlere geçişi desteklemek için  son 22 ayda borçlanma maliyetlerinde yüzde 2.25'lik indirim yaptı ve politika faizini yüzde 2.5'e düşürüldü. Avustralya'nın Çin öncülüğündeki maden sıçramasınının sonunu ilan eden Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, ekonomi yönetimi üzerine kurgulanan genel seçimler için tarihi 7 Eylül olarak belirledi.

Sermaye harcaması rakamlarının, maden yatırımlarının önümüzdeki çeyreklerde sert düşüş kaydetmeyeceğini teyit ettiğini belirten Moody's Analytics'in ekonomistlerinden Katrina Ell, bunun genel olarak ekonomi için iyi haber olduğunu söyledi.