Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Mayıs 2012'den bu yana en kötü aylık performansına doğru ilerlemesini sağlarken, yatırımcılar beklentilerin altında kalan tüketici harcaması artışı ve Suriye'ye yönelik saldırı ihtimallerini fiyatlıyor.

PulteGroup Inc. konut hisselerindeki düşüşlere öncülük ederek yüzde 2.4 değer kaybetti. Krispy Kreme Doughnuts Inc. ikinci çeyrek kazançlarının beklentilerin altında kalması üzerine yüzde 14 düştü. Salesforce.com Inc. yüzde 14'lük bir sıçrama gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 düşerek New York saatiyle 12:03'te 1,631.98 puana geriledi. Dow Jones endeksi ise 51.43 puan, yani yüzde 0.4, kayıpla 14,789.52 puana indi. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 27 altında gerçekleşti.

Minneapolis merkezli Gabelli Funds portföy yöneticisi Beth Lilly, "Özellikle Suriye tehditi havada asılı dururken insanlar hafta sonuna çok hassas pozisyonlarda girmek istemiyorlar. Eğer bir bombalamaya girersek bizim bunun içinde rolümüzün büyüklüğüne dair çok fazla endişe var. Piyasa belirsizliği sevmiyor ve Suriye olayına baktığımızda birçok belirsizlik var" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi Ağustos ayında yüzde 3.2 düşerken, Fed'in varlık alımlarını azaltacağı söylentileri ve Suriye'ye askeri operasyon endişeleri etkili faktörler oldu. ABD'de işlem hacmi günlük 5.5 milyar hisse ortalamasıyla en azından 5 yılın en zayıf hacim seviyesine doğru ilerliyor.