Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Çin'den gelen verilerde sanayi üretimi ve perakende satışların Ağustos ayında tırmandığının görülmesi üzerine yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son iki ayın en uzun kazanç periyodunu genişletebileceği sinyalini verdi.

Dünyanın en büyük teknoloji firması Apple Inc. yeni iPhone tanıtımları öncesi yüzde 0.4 ilerledi. Neurocrine Biosciences Inc. bir ilaç denemesinin başarısız sonuçlandığını duyurmasının ardından yüzde 28 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi Eylül ayı vadelileri yüzde 0.5 ilerleyerek Londra saatiyle 10:50'de 1,677.2 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 77 puanlık tırmanışla 15,113 puana ulaştı. S&P 500 dün üst üste 5. kazanç gününü kaydederken, Dow Jones son 2 ayın en hızlı yükselişini kaydetti.

Nordea Markets kıdemli analisti Nils Rosendahl, "Çin son zamanlarda biraz sıkıntılı oldu ama orada artan talep küresel toparlanmaya katkıda bulunacaktır. ABD'de yönelik ise pozitif bakıyoruz. Veriler beklentilerden iyi gelmeye devam edecektir, o yüzden piyasaların bu performansı yıl sonuna kadar devam ettireceğini tahmin ediyoruz" yorumunu yaptı.