Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:50'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri değer kazanarak gösterge endeksi son beş yılın kapanış bazında en yüksek seviyesinin üzerine çıkarırken, sterlin değer kazandı ve ABD hisse senetleri yükseldi, petrol New York'ta fazla değişmedi. Verizon Communications Inc., daha önce görülmemiş bir tutar olan 49 milyar dolar ya da daha fazlası için tahvil satışına çıkıyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, dün 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandıktan sonra, New York saati ile 09:32'de, yüzde 0.3 yükselerek 310.70 puana çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1 düştü. Sterlin dolar karşısında, İngiltere'de işsizliğin beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından yüzde 0.3 değer kazanarak 1.5785 dolara çıktı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilleri değer kazandı ve bu kağıdın faizi üç baz puan düşerek yüzde 2.94'e indi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.3 yükselerek varil başına 107.76 dolara çıktı. Petrol gün içinde yüzde 0.6 kadar yükseldi ve yüzde 0.8 kadar düştü.

ABD Başkanı Barack Obama, dün Washington'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Suriye'nin kimyasal silahlarını teslim etmesi önerisinden dolayı, Kongre'den Suriye'ye askeri harekatın onaylanmasına ilişkin oylamanın ertelenmesini istediğini söyledi. İngiltere'de ILO standartlarında işsizlik oranı, ikinci çeyrekteki seviyesi olan yüzde 7.8'den yüzde 7.7'ye düştü.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. şef fon yöneticisi Naoki Fujiwara, "Piyasalar, yeni pozitif katalizörler olmazsa, muhtemelen çok fazla yükselmeyecek," dedi ve "Suriye'deki durum geçen hafta çok daha belirsizdi ve yatırımcılar pozisyon alamıyordu. Ancak şimdi durum değişti ve yatırımcılar daha fazla risk alma konusunda istekli. Fakat Suriye'ye ilişkin belirsizlikler sürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

(17:50'de güncellendi)