Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesini savaşın eşiğinden geri döndürmesi ile kazançlar ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izledi. Enerji üreticileri düşüşlere öncülük etti.

Japonya'nın en büyük enerji araştırmacısı Inpex Corp. ham petrol fiyatlarının düşmesi üzerine yüzde 3.4 geriledi. Newcrest Mining Ltd. Sidney işlemlerinde yüzde 3 gerileyerek, Goldman Sachs'ın külçe altın fiyatlarının önümüzdeki yıl zayıf kalacağı açıklamasının ardından altın üreticileri arasındaki düşüşe öncülük etti. Yangzijiang Shipbuilding Holdings Ltd., Credit Suisse Group AG ve DBS Group Holdings tarafından notunun artırılmasıyla yüzde 5.6 tırmanış gerçekleştirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi çok değişiklik göstermeyerek Tokyo saatiyle 15:33'te 137.11 civarında seyretti. Endeks gün içerisinde yüzde 0.4'e varan artışlar ve yüzde 0.2'ye varan yükselişler gerçekleştirdi. Öte yandan geçtiğimiz 9 gün boyunca Çin'in sanayi üretiminin de artmasıyla endeks yüzde 6.2'lik ilerleme gösterdi.

Tokyo merkezli Shinkin Asset Management Co. şef fon yöneticisi Naoki Fujiwara, "Daha fazla pozitif tetikleyicilerimiz olmadığı sürece piyasanın çok daha yukarı çıkacağını sanmıyorum. Suriye konusu geçtiğimiz hafta çok daha karışıktı ve o yüzden yatırımcılar pozisyon alamıyordu ama işler şimdi değişti ve insanlar daha çok risk alıyor. Suriye konusundaki belirsizlikler hâlâ devam ediyor" yorumunu yaptı.