Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri harekatın oylamasının ertelenmesini istemesi ve küresel anlamda hisse senetlerindeki yükselişlerin Japon para birimine gelen güvenli liman alımlarını azaltmasının ardından son yedi haftanın en düşük seviyesine indi.

Yen geçen hafta yüzde 1.5 düştü ve Bloomberg Koelasyon Ağırlıklı Endeksleri tarafından izlenen 10 gelişmiş ülke para birimi arasında en büyük kaybı yaşayan para oldu. Dolar, New York Fed Başkanı William C. Dudley'in yarın, gelecek hafta varlık alımlarının azaltılması kararının çıkması beklenen Fed toplantısı öncesi yapacağı konuşmanın öncesinde önemli para birimleri karşısında değer kazandı. Sterlin, 10'ncu ay üst üste düşüş göstermesi beklenen İngiltere işsizlik başvuruları verisi öncesi, Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Singapur'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. 10'lar Grubu Döviz işlemleri küresel müdürü Tony Allen, "Obama uzlaşmacı konuşuyor ve askeri harekatın ertelenmesinden bahsediyor. Bu durum risk alma konusunda olumlu olacak" dedi ve "Yenin zayıflamasını görmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yen dolar karşısında, 100.61 ile 22 Temmuz'dan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, fazla değişmeyerek Londra saati ile 07:26'da 100.35 seviyesinde kaldı. Japon para birimi euro karşısında, dünkü seviyesi olan 133.18'den 132.97'ye geldi ve 133.38'i görerek 22 Mayıs'tan bu yana en zayıf seviyesine indi. Euro dolar karşısında erken saatlerde 1.3282 ile 29 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, dünkü sevieysi olan 1.3268'den 1.3251'e geldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, bu yılın en uzun rallisi olan ve dokuz gün süren yüzde 6.2'lik yükselişinin ardından fazla değişmedi.