Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın Topix endeksi petrol araştırmacılarının düşmesi ve yatırımcıların hisselerdeki tırmanışın aşırı olduğu yönündeki spekülasyonlarıyla son 3 günün ilk düşüşünü yaşadı.

Topix endeksi yüzde 0.1 düşerek 1,189.25 puandan kapanırken, endekste işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 58 üzerinde gerçekleşti. Endeks, Tokyo'nun Olimpiyatları kazanmasının ardnıdan geçtiğimiz iki gün içerisinde yüzde 3.7 ilerleme kaydetmişti. Nikkei 225 ise çok değişmeyerek 14,425.07 puan oldu.

Tokyo'da bulunan Resona Bank Ltd. şef ekonomisti Koichi Kurose, "Olimpiyat kararından sonra Japon hisseleri Pazartesi ve Salı çok iyi bir moda girmişlerdi. Fakat oyunlar yedi yıl sonra gerçekleşecek, o yüzden altyapı gelişimi veya turizmde artış için daha zaman var. Başlardaki iyi reaksiyondan sonra hisselerin biraz mola vermesi çok tuhaf kaçmaz" yorumunu yaptı.

Topix'te işlem gören 33 alt sektörden enerji üreticileri en büyük düşüşü yaşarken, Barack Obama'nın ülkesini Suriye ile savaşın eşiğinden döndürmesi fiyatlamalarda etkili oldu. Obama dün gerçekleştirdiği bir konuşmada Kongre'ye Suriye konusunda oylamayı ertelemesini söylediğini ve öncelikle diplomatik yolları seçeceğini belirtti.