Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye konusunda Kongre'den oylamayı ertelemesini istediğini açıklamasıyla beraber beş yıldan uzun bir sürenin zirvesine tırmandı.

iPhone çiplerini dizayn eden ARM Holdings Plc., Apple'ın iki yeni iPhone tanıtmasının ardından dört ayın zirvesine tırmandı. EON SE ve RWE AG yüzde 4'ün üzerinde yükselerek emtia endeksindeki yükselişlere öncülük etti. Kingfisher Plc ise analistlerin beklentilerini karşılayamaması üzerine yüzde 2.7 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek günü 310.88 puandan kapattı ve Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Gösterge endeks Eylül ayında Çin'den gelen pozitif verilerin de katkısıyla yüzde 4.6 ralli yaptı.

RMG Wealth Management LLP şef yatırım yetkilisi Stewart Richardson, "Hisse piyasaları bu ay şu ana kadar iyi bir performans gösterdiler. Son zamanlardaki pozitif kapanışlarda Çin'den gelen pozitif veriler ve Suriye tehditinin gittikçe azalması etkili oldu. Piyasaların yeni bir tetikleyiciye ihtiyacı var. Ondan sonra da Fed toplantısına gözler çevrilecek" yorumunu yaptı.  

Stoxx 600 Endeksi bu yıl genelinde merkez bankalarının varlık alım programlarını devam ettirmesiyle şu ana kadar yüzde 11 ilerleme gösterdi.

(20:30'da güncellendi)