Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:27'de güncellendi)

ABD hisseleri, Başkan Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale kararını ertelemesinin Apple'ın Nisan'dan bu yana en büyük düşüşü yaşamasından daha ağır gelmesiyle yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi yükselişin yedinci gününde.

International Business Machines Corp. (IBM), müşteri hizmetleri servisini Synnex Corp.'a 505 milyon dolar karşılığında sattığını onaylaması ile yüzde 2.1 yükseldi.  Marriott International Inc., Çinli bir gayrimenkul geliştiricisinin, şirketin ABD'deki otel işletmelerini almak istediğini açıklamasıyla yüzde 3.6 yükseldi. Apple Inc., yeni tanıttığı düşük fiyatlı iPhone'ların fiyatının analistleri hayal kırıklığına uğratması ile yüzde 4.8 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 12:52'de 1,685.86 puan oldu. Apple hisselerinin işlem görmediği ve IBM'in işlem gördüğü Dow Jones endeksi ise 112.73 puan, yani yüzde 0.7 yükselerek 15,303.79 puana geldi ve 15 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 3.7 üzerinde seyretti.

Croft-Leominster Inc. fon yöneticisi Russel Croft, "Suriye gerginliği tamamen yok olmuş değil, fakat şimdiye kadar piyasalar harekat kararının ertelenmesini değerlendirdi. Şu anda bütün gözler Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda. Bu toplantı piyasaya yön veren temel etken olacak" yorumunu yaptı.

S&P 500 Eylül ayı içerisinde, Çin ekonomisinin güçlenmesi ve ABD'nin Suriye'yi bombalayacağı endişelerinin azalmasıyla, dün itibarıyla yüzde 3.1 ilerlemiş durumda.

(21:27'de güncellendi)