Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü dünkü kapanışa göre sadece 16,39 puanlık düşüşle 71.771,60 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 3,5 milyar lira oldu. Kar satışlarının etkili olduğu bankacılık endeksi günü yüzde 0,75 oranında değer kaybıyla tamamlarken, holding endeksi ise yüzde 0,27 yükseliş kaydetti.

Güne son üç işlem gününde gerçekleşen yüzde 7'yi aşan yükselişin kar satışları ile başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi holding hisselerinde yoğunlaşan alışların etkisiyle yükselişe geçerek gün içinde 72.431,52 puana kadar yükseldi.

İkinci seansta kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin yayımladığı raporda gelişmekte olan ülkelerle birlikte Türkiye'nin 2013 ve 2014 yılı büyümesine yönelik risklere dikkati çekmesi endeksin kazançlarını geri vererek düşüşe geçmesine ve gün içinde en düşük 71.264,40 puana kadar gerilemesine neden oldu.

- Yarın temmuz ayı cari işlemler açığı açıklanacak

Analistler, yarın yurtiçinde açıklanacak temmuz ayı cari açık verisinin takip edileceğini belirterek, bugün genel olarak yatay bir seyir izleyen Döviz piyasasının seyri ile Suriye'ye ilişkin haber ve açıklamaların da piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. AA Finans Beklenti Anketi'ne göre yarın açıklanacak temmuz ayı cari işlemler açığı için ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması 5,4 milyar dolar.

17 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin temmuz ayında cari işlemler açığı beklentileri en yüksek 6,1 milyar dolar, en düşük ise 4,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cari işlemler açığı, haziran ayında geçen yılın aynı döneme göre yüzde 12,4 oranında artarak 3 milyar 956 milyon dolardan 4 milyar 445 milyon dolara yükselmişti.

AA