Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de büyümedeki geri sıçramanın henüz somut olmadığını söyleyen Çin Başbakanı Li Keqiang, teşviklerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde altta yatan sorunları gidermeyeceği uyarısında bulundu.

Dalian kentinteki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Li, "Ekonomik toparlanmanın temelleri, birçok belirsiz faktörden ötürü henüz somut değil" diyerek, ülkenin büyümede istikrarı sağlaması ve bu yıl temel ekonomik hedefleri yakalaması için adımlar attığını söyledi.

Politika yapıcılar 2013'teki yüzde 7.5 büyüme hedefini koruyacaklarının sinyalini verdi ve önümüzdeki yıllarda da yüzde 7 büyüme hızını garantilemenin yollarını aramaya başladı. Komünist Parti liderlerinin Kasım'daki toplantısına hazırlanırken Li, finansal sistem genelinde reform vaadinde bulundu.

Ekonomik sistem reformunun önemli bir kısmının finansal reform olduğunu belirten Li, "Böyle olmasının nedeni bunun çok karmaşık bir sistematik proje olması" diyerek, bunun Çin'deki reformların derin bölgelere girdiğini gösterdiğini belirtti.

Li, Çin'in faiz ve kur reformlarını ve yuanın uluslararası hale gelmesi çabalarını ileriye taşıyacağını tekrarladı.