Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in aynı zamanda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü yapmasına ilişkin, "Sayın Fatih Terim'in sahada yaptığı takımı eleştirmek hakkımız ancak karakterini, yapısını, düşüncelerini eleştirmeye hakkımız yok. Çünkü sayın Terim'in kendini bu saatten sonra kanıtlama gibi bir durumu asla olamaz" dedi.

Çolak, Fatih Terim'in Galatasaray'ın yanı sıra A Milli Futbol Takımına da çalıştırmasını AA muhabirine değerlendirdi.

Terim'e yönelik "ağır ithamları" kabul etmenin imkansız olduğunu dile getiren Çolak, şöyle devam etti:

"Bir kere Sayın Fatih Terim'in sahada yaptığı takımı eleştirmek hakkımız ancak karakterini, yapısını, düşüncelerini eleştirmeye hakkımız yok. Çünkü sayın Terim'in kendini bu saatten sonra kanıtlama gibi bir durumu asla olamaz. Yaptıkları, yapacaklarının bir parçası. Bugüne kadar yaptıkları en üst boyutta. Arda'nın söylediği gibi kendisi bir üstat, futbol üstadı. Fatih Terim başarılı, şanslı, iyi motive ediyor, iyi bir lider."


- "Kıskanılması çok normal"

Futbolda taktik ve tekniğin yanı sıra mantalite ve düşüncenin önemli olduğunu vurgulayan Çolak, "Bunu da en iyi veren Fatih Terim'dir. Bunu herkes kabul etmek zorunda, kimse inkar edemez. Burada şu sorun var, kıskanılması çok normal. Sonuçta meyve veren ağaç taşlanır. Hakikaten Fatih Terim bu memleketin medar-ı iftiharı. Milan'da, milli takımda, Galatasaray'da çok başarılı oldu. Ben de bir futbol adamıyım, bunu kabul etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.


- "Brezilya'ya gitmek mucize olarak görülüyordu"

Tanju Çolak, Fatih Terim'in göreve gelmesinden önce Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'na gitmenin mucize olarak görüldüğünü vurgulayarak, "Şimdi neden olmasın, şu iki maçı da alırsak en iyi ikinci olarak gidebiliriz düşüncesi hasıl oldu. Bu da Fatih Terim'in başarılı olduğunun göstergesi" diye konuştu.