Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın spekülatörleri merkez bankalarının genişlemeci politikalarının yavaş yavaş sonlanmaya başlayacağı öngörüsüyle uzun vadeli kontratlarını bu yılın en hızlı seviyesinde satmaya başladı. Goldman Sachs Group Inc. altın fiyatlarındaki gerilemenin daha devam edeceğini belirtti.

Hedge fonlar ve diğer büyük spekülatörlerin ellerindeki net uzun kontratlar 10 Eylül'de biten hafta itibariyle yüzde 16 düşerek 84,929'a geriledi.

Altın düşüşüne devam ederek 13 yılın ilk yıllık düşüşüne doğru ilerlerken, Suriye'ye askeri müdahale ihtimalinin yükseldiği zamanlarda boğa piyasasına yüzde 3'e kadar yaklaştı. ABD ve Rusya 14 Eylül'de Suriye'nin kimyasal silahlarını teslim etmesi konusunda anlaşmaya vardı. Bu hafta gerçekleşecek Fed toplantısı öncesi Larry Summers'in başkan adaylığından çekilerek Janet Yellen'in şansını artırması altın için destekleyici bir gelişme olarak görülüyor.

National Securities Corp. şef piyasa stratejisti Donald Selkin, "Piyasa Fed'in yardımlarını kesmeye hazırlandığı bir ortamda altın için destekleyici bir faktör arıyor. Suriye gelişmeleriyle gördüğümüz geçici alev şimdi yok oluyor" yorumunu yaptı.