Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya 10 yıllık tahvilleri ekonomistlerin Tüketici Güveninde son 6 ayın zirvesine çıkıldığını göstermesi beklenen veriler öncesi yükselişini durdurdu.

Gösterge tahvil faizleri neredeyse iki haftanın en düşük seviyesinden tekrar yükselişe geçti. Bloomberg anketine katılan 37 analistin tahmin medyanı ZEW Center for European Economic Research tarafından hazırlanan yatırımcı ve analist beklenti anketinin Eylül ayında 42'den 45'e yükseldiği yönünde gerçekleşti. Bu rakam Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye işaret ediyor. Tahviller dün Larry Summers'in Fed başkan adaylığından çekildiğini açıklaması üzerine yükselmişti.

10 yıllık Alman tahvil faizleri 1 baz puan yükselerek Londra saatiyle 07:18'de yüzde 1.95 oldu. Faiz oranı dün yüzde 1.92'ye kadar gerileyerek 3 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Ağustos 2023'te vadesi dolacak olan yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 0.085 yükselerek 100.475 oldu.

Belçika, Yunanistan ve İspanya bugün tahvil ihalesi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Alman tahvilleri düne kadar bu yıl yüzde 2.3 kayıp yaşadı. İtalyan tahvilleri yüzde 3.4 dönüş yaparken, İspanyol tahvilleri yüzde 8.4 kazanç getirdi.