Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in, tahvil alımlarının azaltılması yönünde karar vereceği tahmin edilen 2 günlük toplantısına başlamaya hazırlanırken, Asya Borsaları düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi 4 ayın zirvesinden gevşedi.

Asya'nın en büyük teknoloji şirketi Samsung Electronics Co. yüzde 2.5 düşerek Mayıs'tan bu yanaki en yüksek seviyesinden geriledi. Ranbaxy Laboratories ltd.'ın yüzde 64'üne sahip olan Daiichi Sankyo Co., Amerikalı regülatörlerin Hint ilaç üreticisinin tesislerinden birinden ithalatı kısıtlaması sonrasında yüzde 5.7 düştü. Japon Topix Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 138.32 puana geriledi. Endeksteki 10 sektörün 9'u değer kaybetti. Fed Açık Piyasa Komitesi, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağını görüşmek üzere bugün ve yarın toplanıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre alımlar 10 milyar dolar azaltılacak.

Tahvil alımlarının azaltımının yaklaştığını, ancak küçük ölçekli olacağını öngören Eight Investment Partners'ın yatırım genel müdürü Kerry Series, ABD'de ekonomik toparlanma sürecinin devam ettiğini ve bunun da kırılgan olduğunu söyledi. Series, "Kolay para politikası ve bölge genelinde makul kazanç büyümesi, piyasaların daha fazla yükselmek isteyeceği anlamına geliyor" dedi.