Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da yatırımcı güven endeksi Avrupa'nın en güçlü ekonomisinde toparlanma olduğu iyimserliğiyle beraber yükselişini ikinci aya taşıdı.

ZEW Center for European Economic Research tarafından hazırlanan yatırımcı ve analist beklenti endeksi Eylül ayında 42'den 49.6'ya yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 45 olarak gerçekleşmişti.

Almanya'nın en büyük ticaret partneri Euro Bölgesi'nde toparlanmanın görülmesiyle beraber ülke ekonomisindeki ivmenin hızlanması bekleniyor. ABD ve Çin'de güçlü yükseliş de güven duygusunu artırırken, Almanya'da seçimler için son kampanya haftasına giriliyor. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası tarafından tekrarlanan bir uyarıda toparlanmanın hâlâ "kırılgan" olduğu belirtiliyor.

Frankfurt'ta bulunan Union Investment GmbH şef ekonomisti David Milleker, "Euro Bölgesi'nde istikrarın oluşmaya başlamasıyla yatırımcı beklentileri çok iyimserleşiyor. Aslında beklenti ve reel ekonomik verileri yan yana koyduğumuzda beklenti asıl verilerin çok daha üzerinde" yorumunu yaptı.