Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de ilk dört haftayı galibiyetle tamamlayan Beşiktaş'ta, savunma, orta saha ve forvet hatları skora aynı oranda katkı verdi.

Ligde geride kalan dört haftada 12 puan toplayan ve 11 gol atan siyah-beyazlı takımda başarılı sonuçlara forvet, orta saha ve savunma oyuncuları, aynı oranda takımlarına katkı verdi. Forvet ve orta saha hattındaki oyuncuların ayağından 4'er gol bulan Beşiktaş, savunma oyuncularıyla da 3 kez gol sevinci yaşadı.

Forvette Almeida, gollerin yüzde 36, 3'üne imza attı. Orta saha oyuncuları da Almeida gibi aynı oranda katkı verdi. Savunma oyuncuları ise atılan gollerde yüzde 27,2 oran yakaladı.


-Almeida, forvette tek başına

Beşiktaş'ta forvet hattında Hugo Almeida, gösterdiği başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Holosko'nun sakat olduğu için oynamadığı dört haftada Ömer Şişmanoğlu ve Michael Eneramo henüz şans bulamazken, Mustafa Pektemek de oynadığı karşılaşmalarda sessiz kaldı.

Portekizli oyuncu Almeida ise 4 maçta 4 gole imza atarken, beklentileri yerine getirdi. Trabzonspor maçını boş geçen siyah-beyazlı futbolcu, son 3 haftada üst üste gol sevinçleri yaşamasını bildi.



-Orta saha da görevini yerine getirdi

"Kara kartallar"da orta saha oyuncuları da görevlerini başarıyla yerine getirdi.

Gökhan Töre, Manuel Fernandes ve Olcay Şahan, şu ana dek takımlarına 4 gol kazandırdı. Kariyerindeki ilk golleri Beşiktaş formasıyla atan Gökhan Töre, 2 kez bu sevinci yaşarken, Fernandes ve Olcay, birer kez rakip fileleri havalandırdı.


-Savunma boş durmadı

Beşiktaş'ta savunma da geride kalan dört haftada boş durmadı.

Stoperde görev alan Tomas Sivok ve Julien Escude, başarılı savunmalarının yanında hücumda da takımlarına katkı verdiler.

Escude, attığı iki golle takımının en skorer isimleri arasına girerken, Sivok bir kez gol sevinci yaşadı.


-Maçların her iki yarısında etkili oldu

Bu sezon koşu oranlarıyla dikkati çeken ve topla oynama sürelerinde rakiplerine üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, 4 maçta her iki yarıda etkili oyun sergiledi.

Ligde şu ana dek attığı gollerin 5'ini ilk yarıda bulan Beşiktaş, ikinci yarılarda ise 6 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.


-Savunmayı da iyi yaptı

Siyah-beyazlı ekip, hücumdaki başarılı futbolunu savunmaya yansıttı.

Ligde 11 gol atan Beşiktaş, dört haftada sadece 2 gol yedi.