Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Parasal durumunu güçlendirmeyi hedefleyen Dünya Bankası, başkanı Jim Yong Kim'in üye ülkelerden önümüzdeki ay desteğini isteyeceğini yeni stratejisi kapsamında maliyet kesintisine gidecek.

Bloomberg Haber'in ele geçirdiği, bankanın geçtiğimiz haftaki yönetim kurulu toplantısının taslak belgeleri, bankanın finansal modelinin daha sürdürülebilir hâle getirilmesi için yapılması planlanan değişikliklere işaret ediyor. Plan, maliyetin düşürülmesi için "doğru miktar uygulaması" ve bağışlarda daha seçici harcamaların yapılmasını kapsıyor. Belgeler, bankaya, kredilerden bağımsız olan hizmetler sağlarken masrafları daha iyi karşılaması tavsiyesinde bulunuyor.

Taslakta yer alan strateji, "İnisiyatifin hedefi, bir yandan Dünya Bankası Grubu müşterilerine verilen değer kapasitesi genişletilirken, diğer yandan maliyetlerde net indirim yapılması" şeklinde ifade edilirken, bunun bazı hedeflenmiş yeniden yatırımlar gerektirebileceğini söyledi.

Dünya Bankası sözcüsü David Theis, stratejinin, baharda ortaya konulan 2030'a kadar aşırı yoksulluğu giderme ve paylaşılan bolluğu destekleme hedeflerine ulaşmak için  tüm Dünya Bankası grubunun aynı çizgiye getirilmesini amaçladığını belirtti.