Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Terminatör filmi gerçek oldu, İspanyol bilim insanları dünyanın ilk kendi kendini onarabilen polimer malzemesni icad ettiklerini açıkaldılar.

Yeni madde, tıpkı Terminatör 2 filmindeki T-1000 robotlarındaki gibi kendi kendini tamir edebiliyor. Evlerde ya da arabalarda kullanılabilecek plastik maddenin dünya tarihinde çığır açacak bir buluş olduğu belirtiliyor.

İngiliz Kimya Kraliyet Derneği'nin Materials Horizons dergisinde yayımlanan buluş polimerin ikiye ayrıldıktan sonra kendi kenidini nasıl iyileştirebildiğini açıklıyor.

Bilim insanları maddeyi ustura ile ikiye böldükten sonra parçaları birleştirip oda sıcaklığında iki saat boyunca bırakıyorlar ve parçalar iki saat sonra eski halini almış oluyor.

Bilim otoriteleri basına yaptıkları açıklamada Poli(üretan) ile benzer kimyasal bileşikler ve mekanik özellikler hali hazırda geniş bir ticari ürünler skalasında kullanılıyor olduğunu belirterek söz konusu sistemin reel endüstri uygulamalarında hız ve kolaylık açısında ilgi çekici olduğu konusunda görüş bildiriyorlar.