Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de inşaat sektörü güveni Eylül ayında sekiz yılın en yükseğinde kalırken, sektörün ülke ekonomisi için olumlu katkılar yapmaya devam edeceği sinyalini verdi.

İnşaat sektörü güven endeksi bu ay 58 olurken, Ağustos ayında da aynı seviyeden gerçekleşerek Kasım 2005'ten bu yana en yükseğe ulaşmıştı. 50'nin üzerindeki seviyeler daha çok inşaat firmasının sektördeki şartları iyi olarak yorumladığı anlamına geliyor.

National Association of Home Builders şef ekonomisti David Crowe, "Geçtiğimiz bir yıl içerisinde inşaat sektörü güvenindeki sağlam yükselişin ardından, tüketicilerin faiz oranlarını beklemeye başlaması ve kredilerin etkileriyle ivmede bir yataya dönme görüyoruz" dedi.

Hovnanian Enterprises Inc. gibi şirkerler mortgage faizlerindeki son dönemde yaşanan artışların konut sektöründeki toparlanmayı sonlandırmayacağı ancak kısmen yavaşlatacağı görüşünde.

Bloomberg anketine katılan 51 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 58 seviyesinde olacağı yönünde gerçekleşti. Tahminler 55 ile 61 arasında değişiklik gösterdi.Ocak 1985'te ilk defa ölçülen endeks, son beş yılda 54 ortalaması yakalarken en düşük seviyesini Ocak 2007'de gördü.